Nová kniha již v prodeji!

Památník Antonína Dvořáka ve Vysoké u Příbrami vydal vůbec první monografii zaměřenou na mimořádně významnou, avšak dosud nedostatečně zhodnocenou součást života Antonína Dvořáka – jeho každoroční letní pobyty v obci Vysoká u Příbramě. Autor Ondřej Šupka čtivou formou vykresluje prostředí skladatelova prázdninového sídla a přivádí na scénu všechny jeho významné protagonisty.

Na základě nepřeberného množství dobových archivních pramenů podrobně zachycuje Dvořákovy zdejší pobyty, mapuje jeho kompoziční práci a přináší řadu zcela nových zjištění. Součástí publikace je rovněž bohatý obrazový materiál, zčásti zveřejněný vůbec poprvé, a rozsáhlá zvuková příloha (mluvené slovo v podání Lukáše Hlavici a Simony Postlerové a hudební ukázky ze skladeb Antonína Dvořáka) přístupná přes QR kódy. Kniha vychází i ve zkrácené variantě v anglickém jazyce.

Publikace vznikla v rámci Roku české hudby 2024 za přispění Ministerstva kultury a Středočeského kraje. Zatím je k dostání pouze v pokladně Památníku Antonína Dvořáka ve Vysoké u Příbrami nebo zašleme na dobírku. Na distribuci do knihkupectví se pracuje.

Cena: 350 Kč.

Objednávat můžete na kouklikova@antonindvorak.cz nebo tel. č. 318 618 115.